Roeselaarse kajakvaarders: g-sport

RKV gaat voor G-sport!

Sinds 2016 wordt bij de Roeselaarse Kajakvaarders (RKV) volop de kaart van de G-sport, sport voor personen met een handicap, getrokken.

De Roeselaarse Kajakvaarders willen het taboe doorbreken en de sporthelden met een handicap alle kansen geven om duurzaam te sporten!

De sporthelden zullen kunnen genieten van een kajaktocht in een stabiele duoboot en er zullen steeds voldoende begeleiders aanwezig zijn.

Bij slecht weer voorzien we een aangepaste activiteit. De activiteiten gaan door van 10u tot 12u en dit op volgende data:

  • 10 maart 2019 - Zwembadactiviteit
  • 23 maart 2019
  • 13 april 2019 - Toertocht Blanckaerttocht
  • 18 mei 2019
  • 22 juni 2019
  • 17 augustus 2019 - Dag aan Zee
  • 22 september 2019 - Training op het kanaal 
  • 12 oktober 2019 - Slotactiviteit 

In 2019 plannen we ook opnieuw een daguitstap naar zee. Voorlopig voorzien we dit op 17 augustus (als het weer het toelaat), verder info volgt.

Daarnaast zijn er doorheen het jaar nog veel bijkomende activiteiten waarop de sporthelden zullen uitgenodigd worden (kaas- en wijnavond, sinterklaasfeestje, rodenbachtochten, …)

Om aan voldoende begeleiders te raken is het belangrijk om indien mogelijk vooraf zoveel mogelijk datums door te geven wanneer de sporthelden kunnen komen.

Wijzigingen kunnen ook steeds gemeld worden. Wegens praktische redenen en om kwalitatieve activiteiten te kunnen aanbieden beperken we ons tot 15 deelnemers per activiteit.

Daarnaast vragen we ook om reeds aangepaste kledij aan te hebben bij het begin van de activiteit. We raden ook aan reservekledij te voorzien.

Bij de eerste 3 activiteiten kunnen ouders ook meevaren (indien gewenst). De roeselaarse kajakvaarders begeleiden deze activiteiten graag en met veel enthousiasme.

We hopen op een leuke ervaring.

Dit jaar stelden we ons als Roeselaarse Kajakvaarders kandidaat voor het project van G-sport Vlaanderen.  We willen hiervoor onze sponsors hartelijk danken.

Meer info: https://www.supportersvoorgsporters.be

Meer info Silke Carly - verantwoordelijke G-sportTel. 0478/94 66 61