Roeselaarse kajakvaarders: Toervaren » Informatie

Toervaren

Wat is toervaren?

Toervaren is een manier om met een kajak of een kano een streek te verkennen, te genieten van de natuur, plezier te beleven op het water, waterlopen doorheen een binnenstad te bevaren,...

Een toertocht is een vooraf uitgestippeld traject over het water dat dan op een rustig tempo afgekajakt wordt. Men vaart zo snel als men wil en geniet van de omgeving en het kajakken zelf.

Elk jaar organiseren tal van clubs in binnen en buitenland 'toertochten' waarbij in georganiseerd verband gevaren wordt. Een picknick of een gemeenschappelijke stopplaats zorgt voor de nodige gezelligheid. 

Ook organiseren we met RKV jaarlijks eigen clubtochten en verkenningstochten om nieuwe mooie gebieden te verkennen en bewonderen.

Toervaren bij RKV!

Elk jaar organiseren de Roeselaarse Kajakvaarders een aantal toertochten. Wil je weten welke dit zijn kijk dan hier.

Bij de verschillende toertochten proberen we zo veel mogelijk foto's te nemen, een inkijk? Dit kan hier

Meer info?

Wil je meer weten over het toervaren of toertochten bij de Roeselaarse Kajakvaarders? Spreek dan gerust onze toeristisch afgevaardigde aan of één van de trainers. Zij geven graag de nodige uitleg!

Een collega club WKKH maakte rond toervaren al reeds enkele reportages. In deze video is zichtbaar hoe Kasterlee, de jaarlijkse zomertocht er aan toe gaat: